Sådan finder du det rigtige udendørsbur til din kanin

udendørs kaninbur

En kanin er et kæledyr, som dig og din familie kan have meget glæde af. Det er et roligt og venligt dyr, som selv små børn kan leve sammen med. Dog er kaninen også et socialt og intelligent dyr, der kræver megen opmærksomhed og engagement. Derfor er det vigtigt, at du nøje overvejer, hvilket udendørsbur du investerer i til din pelsede ven, hvis du ikke vil have det boende indenfor.

Opstil de rigtige vilkår

Et udendørs kaninbur bør have rigeligt med plads til din kanin. Forestil dig, hvis du udelukkende boede på få kvadratmeter uden muligheden for selv at kunne gå udenfor – ikke en rar følelse, vel? Det synes din kanin heller ikke, og derfor bør du investere i et udendørs bur med en løbegård. Med en løbegård giver du dit kæledyr en anden frihed med følelsen af at kunne løbe frit uden begrænsninger, og det giver optimal trivsel.

Du finder et bredt udvalg af udendørs kaninbur hos Maxi Zoo, hvor mange af kaninburene er med løbegårde.

Har du flere kaniner, kan du finde et velegnet kaninbur til brug udendørs hos Harald Nyborg. Et kaninbur i Harald Nyborg tager højde for kaninernes trivsel ved at tilbyde en vifte af forskellige kaninbure i etager. Skal to kaniner bo sammen, er to etager nødvendige for, at kaninerne har nok plads og “privatliv”. Det giver desuden følelsen af mere frihed, fordi de kan færdes på et større areal.

Sørg for et varmt hjem

Bor din kanin ude hele året rundt, bør du overveje, hvor varmt kaninburet er. I de koldeste vintermåneder kan selv den tykkeste pels være svær at holde varmen i. Kaninhjemmet skal være opvarmet, og du skal derfor have fat i et isoleret kaninbur, hvis du vil sikre, at din kanin har det rart i den kolde tid. Jem og Fix har forskellige typer kaninbure, så hvis du er i tvivl om, hvilket isoleret kaninbur du skal vælge, kan det være en god idé at slå et smut forbi byggemarkedet og spørge dem til råds.

kaninbur-udendørs

Byg selv udendørs kaninbur

Et kaninbur kan være en dyr affære, men du kan være heldig at finde et brugt kaninbur på DBA til billige penge. Har du dog hænderne rigtig skruet på, kan du også sagtens selv bygge et. På den måde kan du helt selv skabe al den plads, en kanin har brug for at boltre sig på.

Her giver vi dig en guide til at bygge et udendørs bur, som dit kæledyr garanteret vil trives i.

  • I bunden af buret bør du lægge fliser. På den måde sikrer du, at kaninen ikke graver sig ud af buret og stikker af til hele familiens fortvivlelse.
  • Gå på jagt efter tykke stolper i din nærmeste byggehandel, så buret har en solid ramme. Det kan være en god idé at anskaffe høje stolper, så dine børn kan gå inde i buret, og det bliver lettere at rengøre.
  • Lav et hegn med trådnet. Mange tyr til hønsetråd, men det er ikke stærkt nok, og rovdyr kan hænge fast i det.
  • Inde i buret bør du bygge forskellige niveauer – brug eksempelvis træstubbe. Du skal også huske at bygge et hus, hvor din kanin kan sove og gå ind i for at finde læ.
  • Selvom kaniner er kendte for at kunne springe højt, kan de ikke springe over hegnet, hvis du har lavet det tilstrækkeligt højt. Alligevel må du ikke glemme at overdække buret med et tag. Det beskytter kaninen mod angreb fra rovdyr, som ellers ville kunne trænge ind i buret.
  • Kaniner har brug for skygge, ligesom vi mennesker har det. Hvis vi sidder for lang tid i direkte sol uden skygge, risikerer vi at få hedeslag – det samme gør kaniner. Du bør derfor overveje placeringen af buret, før du går i gang med at bygge det. Er der plads ved træer eller andet, som kan give skygge ind i buret? Så er det her, du skal føre dit byg-selv-projekt ud i livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *