Har din hund diarre, vil den have mindre livsglæde

hund dårlig mave

De fleste kan nok godt nikke genkendende til, at noget af det værste er når man har problemer med maven, der betyder at man skal rende på toilettet hver halve time. Man har det både dårligt og føler sig utilpas. Når hunde har diarre, har de det på præcis samme måde. Derfor må man ikke lade være med at hjælpe sin hund, hvis man opdager at den har problemer med maven på den ene eller anden måde.

Nogle vælger at ignorere hunde diarre

Desværre er der nogle hundeejere, der vælger at lade være med at hjælpe deres hund, fordi de tænker at problemet går over af sig selv. Derfor bliver de ved med at fodre den og satser på, at problemet er løst dagen efter. Men dette er nok det sidste man skal gøre. Ligegyldigt hvad der er i skyld i problemerne, kan det nemlig først og fremmest være en god ide, at man lader være med at give sin hund mad i et døgns tid. På denne måde bliver der renset ud i kroppen igen.

Sådan kan du hjælpe din hund af med diarre

Ofte opstår hunde diarre fordi hunden er kommet til at spise noget på gåturen. Men det er naturligvis ikke en holdbar løsning, at man forsøger at holde sin hund i så kort snor, for at sikre sig at den ikke spiser noget, når man er ude og lufte den. Dette vil både hunden og en selv blive træt af. I stedet for skal man være opmærksom på om man har en hund, der har en ekstra følsom mave. Nogle hunde har nemlig lettere til diarre end andre hunde, hvorfor man skal hjælpe dem. Dette kan man gøre ved at give sin hund skånefoder, der eventuelt kan være med til at styrke mave- og tarmsystemet.

dog food photo
Photo by Rubbermaid Products

Hvis en hunds mave ikke fungerer ordentligt vil den få diarre, hvilket både er ubehageligt for hunden og ekstremt træls for dens ejer, der skal rydde op og gøre rent efter hundens uheld. Derfor er det vigtigt at man sørger for, at holde hundens mave sund og velfungerende.

Giv din hund en sund mave og undgå diarre

Hvis en hund ikke får de ting, som dens mave har brug for, for at kunne fungere optimalt, vil der være risiko for at få maveproblemer, hvilket kan medføre diarre. Dette er ikke bare noget der har betydning for din hund, men også for dig selv. Når en hund har diarre, kommer dens ejer nemlig på overarbejde, fordi der konstant skal tørres op efter de uheld den har. Og dette er ikke ligefrem nogen spændende opgave. Derfor er det vigtigt, at du giver din hund det foder, som den har brug for. Gør du dette vil den få en sund mave.

Hunde med diarre lider som mennesker

Der er faktisk ikke den store forskel på menneskers maver og hundes maver. Ofte er det derfor også de samme ting, som de reagerer på. Hvis man selv har fået noget forkert at spise, eller har spist for usundt, ved man formentlig godt hvor ondt i maven man kan få. Og måske skal man bruge flere timer om dagen på at sidde på toilettet. Når hunde har fået spist noget, som de måske ikke lige skulle spise, vil de opleve at have de samme problemer. Hunde har altså ikke færre mavesmerter eller mindre ubehag, end mennesker med maveproblemer har. Derfor er det bestemt ikke uvæsentligt, at man får hjulpet sin hund så hurtigt som muligt, så den ikke skal gå med smerterne i længere tid end højst nødvendigt.

Tag ansvar og hjælp dine hunde med dårlig mave

Mennesker og hunde har enormt meget tilfælles, og på mange måder supplerer de også hinanden perfekt. At have en hund kan derfor være helt fantastisk, fordi hunden er med til at skabe noget mere stemning i hjemmet. Desværre er det ikke alle dem, der har anskaffet sig en hund, der egentlig burde have en hund. Fordi man ofte bare tænker, at en hund kun medfører gode ting, formår man ikke at sætte sig ind i, hvad det også kræver at have hund. Og i sidste ende kan dette gå ud over hunden.

dog food photo

Mange hjælper ikke hunde med dårlig mave

En af de ting som nogle hundeejere forsømmer, er at hjælpe deres hund, når den bliver syg. Desværre oplever man ofte, at hunde kan lide af dårlig mave eller andre mave- og tarmproblemer i lang tid, fordi ejerne ikke får gjort noget ved problemet. Dette kan skyldes, at folk simpelthen ikke har den økonomi, som det kræver når man har hund. Derfor håber man bare at problemet går væk af sig selv. Inden man anskaffer sig en hund, skal man derfor være bevidst omkring den økonomi som det kræver, når man skal være hundeejer.

Du kan hjælpe din hund med dårlig mave på flere måder

Når man skal hjælpe sin hund, der lider af maveproblemer, tænker de fleste på at man skal hjælpe den af med maveproblemerne. Men rent faktisk har man som hundeejer også et ansvar for, at maveproblemerne bliver forebygget. På denne måde kan man helt undgå de gener, som maveproblemerne medfører for hunden. En måde at forebygge på, er at holde øje med sin hund, når man er ude og gå en tur. Maveproblemer skyldes nemlig ofte, at hunden er kommet til at spise noget, som den ikke skulle spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *