Få en behagelig køretur med din hund i bilen

Hund i bilen

Når man skal ud på en længere køretur med sin hund, skal man altid sørge for at følge bestemte retningslinjer, så man får en vellykket tur. Det kan måske være lidt svært at holde din hund i ro, særligt i længere tid af gangen, og især hvis den elsker sin bevægelsesfrihed. Det vigtigste at sørge for er at den har den godt, og føler sig tilpas under hele turen. Her er lidt råd og fif til hvordan du bedst kan have din hund med i bilen.

I henhold til loven, skal dyrene være i stand til at kunne køre med i bil, eller via andre transportmidler i længere tid. Altså de skal kunne forholde sig ro, og kunne klare bevægelserne mm. Derudover skal de også have mulighed for at få vand og mad, hvis køreturen strækker sig over længere tid. Det er en god ide at holde din hund spændt fast under køreturen hvis den er særligt aktiv, og kan virke distraherende for chaufføren eller andre i bilen.

De tre bedste muligheder for at have sin hund i bilen

Det er dog ikke spor besværligt at have sin hund i bilen. Alt det kræver er at du får fat i den rigtige løsning til dig og vovsen. Rigtig mange går efter en sikkerhedssele. Den spændes fast på en simpel måde, henover brystkassen og er ganske behagelig for hunden at have på. Sørg for at spænde din hund fast på bagsædet, i tilfælde af ulykker.

Du kan også vælge at fragte den i en transportkasse. Denne løsning plejer som regel at fænge bedst hos de små hunderacer, men der findes også kasser til de større hunde. I virkeligheden kommer det mest an på størrelsen af bilen. Har du masser af plads i bagagerummet, kan du sagtens have en stor transportkasse til din hund inde i bilen. Alfa omega er bare at hunden har masser af plads og rum inde i selve kassen.

En tredje ting, som mange hundeejere også har god erfaring med, er et sikkerhedsgitter. Et sikkerhedsgitter sættes op mellem bagagerummet og bagsædet. Denne metode sikre god rummelig plads til din hund, og også mindre chancer for at blive distraheret. Hunden vil ikke være i stand til at hoppe frem og tilbage mellem bilisten og passagererne.  Den vil ganske enkelt have et trygt lille tilholdssted hvor den stadig kan følge med i livet på vejene, og have kontakt mellem familie og venner i bilen.

Huskeregler for at have sin hund i bilen

Husk altid at hvis du absolut må efterlade din hund i bilen, at sænke vinduet tæt på den. På den måde kan den få luft, mens den venter på dig eller jer. Husk også at sørge for at den har rigeligt med væske, så den hverken tørster eller dehydrere. Som det allersidste skal du også sørge for at den har frihed til at bevæge sig, mens du er væk. Så hvis den fx er spændt fast, fraspænd den fra selen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *