Et kattehalsbånd er både pyntende og samtidig funktionelt

kattehalsbånd

Når hunde går med halsbånd, hvorfor skulle vores katte så ikke også? Halsbånd er både finde og kommer i mange forskellige variationer; og så kan du jo også lige putte et lille navneskilt på halsbåndet, så hvis din kære kat nu skulle blive væk, så kan andre nemt finde dig og din kats hjem igen.

Halsbånd til katte kan være en god og praktisk fordel

Det kan godt være, det kun er lovpligtigt at éns hund bærer hundetegn, men derfor kan det da stadigvæk godt være noget af et fortrin for katteejere, at deres katte også bærer halsbånd med ”kattetegn”, så man ikke er i tvivl om, hvor katten hører til, hvis man skulle finde en kat, der ser ud til at være blevet væk. Dette ville både være til gunst for katteejeren, men også ham eller hende, der finder katten.

cat collar photo
(Foto af: allyaubry)

Der findes halsbånd, der passer perfekt til lige netop din kat

Der findes mange forskellige varianter af halsbånd til katte, netop for at katteejerne kan finde det helt perfekte halsbånd, der passer til katten og dens ejer. Skal det være lyserødt, blåt eller grønt eller en helt fjerde farve? Skal der være små motiver på af eksempelvis fisk eller måske små blomster eller hjerter? Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man som katteejer har af holdninger til, hvordan kattens halsbånd skal se ud. Det kan også være, at du synes, at der måske skal en lille klokke på halsbåndet, så du kan høre, om din kat er i nærheden. Det behøver man jo ikke med hunde, for dem kan man høre, når de går, da deres negle ofte rammer gulvet og på den måde giver lyd fra sig. Det er så hyggeligt, når man lige kan høre sit søde kæledyr, hvis den lige kommer ind ad kattelemmen eller ind i stuen, fordi nu er det blevet nussetid.

Et kattehalsbånd skal være hensigtsmæssigt

Katte er et kæledyr, som rigtig mange danskere har glæde af. Katte er naturligvis først og fremmest sin egen, men rigtig mange katte nyder og holder utrolig meget af, at blive krammet og kælet for af sin ejer. Det er altså utrolig vigtigt og meget væsentligt, at man viser sin kat omsorg. Og at man viser at katten er værdsat i hjemmet. Men som sagt, så er katte også et meget særligt kæledyr. For katte er nemlig sådan et type kæledyr, som rigtig godt kan lide at gå sine egne veje. Det vil sige, at katte rigtig godt kan lide sit ejet selskab. Når katten kan det, så er det også forbundet med, at katte godt kan lide at gå uden for i naturen for sig selv. Her kan katten godt lide at gå alene, fordi at det er en måde hvorpå, katten bliver aktiveret på. Når katten går uden for i naturen, snuser den til rigtig mange ting. Den observerer rigtig mange ting. Men den socialiserer sig naturligvis også, med de andre katte, som også er ude at gå en tur i naturen. Katte er altså et helt særligt kæledyr og det at katte godt kan lide, at gå uden for alene, er blot ét eksempel på dette. Det er blandt andet derfor at mange af os holder utrolig meget af katte.

cat collar photo
(Foto af: vic_burton)

Et hensigtsmæssigt kattehalsbånd skal være funktionelt

Når katte går uden for i naturen, skal man naturligvis hertil sørge for at de har et kattehalsbånd på. Det skal man sørge for, hvis nu at katten ikke kan finde hjem. Og hvis katten derfor bliver væk. Det sker dog utroligt sjældent, men der er altid en risiko for det. Når du skal finde din kats næste kattehalsbånd skal dette naturligvis passe til din kat. Det skal være hensigtsmæssigt i den forstand, at det skal være funktionelt. Det vil sige, at det skal passe på din kats hals. Det må altså ikke være for stramt eller for løst. Ud over dette skal der naturligvis stå dit navn samt din adresse på kattens halsbånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *