Et kæledyr kan blive dit barns bedste ven

hund

Du elsker dit barn over alt på jorden, og som forælder vil du naturligt nok gøre alt for, at dit barn får den bedst mulige og mes trygge hverdag. For rigtig mange af os involverer dette en række hverdagsbekymringer og spørgsmål, der fylder meget.

Et af dem er en klassiker; skal man give efter, når ens barn plager om et kæledyr? Er det besværet værd, og vil barnet overhovedet få noget ud af at have en pelse ven i huset? Svaret er ja. Hvorfor får du svar på her.

Kæledyr styrker immunforsvaret

Dette er en forholdsvis ny opdagelse. Men undersøgelser viser faktisk, at børn, der vokser op i hjem med eksempelvis hunde eller katte, bliver mere resistente over for bakterier og får mindre allergi. At eksponere dit barn for omgang med dyr i en tidlig alder kan altså være gavnligt.

Det er vigtigt at få et kæledyr mens dine børn endnu er unge. Kommer de op i en højere alder kan de nemlig allerede have udviklet resistens, og så er effekten jo faktisk den komplet modsatte. Går i med overvejelserne om at få en hund eller kat, så er det bare at gøre det før end senere.

Nærvær med kæledyr styrker empatien

En hund, kat eller en kanin er selvfølgelig på ingen måde det samme som et menneske. Men det er alligevel et væsen med basale og emotionelle behov. De har brug for kærlighed og pleje, og det er godt for dit barn at lære om dette i en tidlig alder.

At lære at være kærlig over for et pelset familiemedlem, hjælpe med at fodre og lege og måske i sidste ende hjælpe med at gå ture hjælper nemlig barnet med at lære ansvar og forståelse for andres behov.

Et kæledyr er barnets beskytter

Mange typer af kæledyr, særligt hunde, er flokdyr. De knytter sig til din familie, og hvert medlem af familien bliver for dem et værdsat medlem af flokken. Derfor er de opsat på at beskytte alle, også dit barn. Selvom det forhåbentligt aldrig bliver nødvendigt i realiteten, så er det trygt med et dyr som beskytter dit barn på samme måde, som du selv gør det.

En hund kan også levere en tryghed når barnet som lidt ældre skal begynde at være alene hjemme. Her er det en levende tilstedeværelse og en sikkerhed, at der er et dyr i hjemmet – både for barnet og for forældrene.

Køb et kæledyr og udbyg familien

Hvis du ikke nu er overbevist om, at kombinationen af barn og kæledyr er en god idé, så kan du læse om samliv med kæledyr mange steder på nettet. Her kan du også læse om børns reaktioner og om, hvilke dyretyper der er gode til familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *